Min kapacitet har ökat - men det finns helt klart en gräns

Saker har varit bättre. Jag har orkat mer. Jag har varit gladare och tagit initiativ till både aktiviteter och samtal. Jag har haft bättre koll på läget. Saker som händer omkring mig. Jag har kunnat följa och delta i konversationer på ett sätt som inte har fungerat på många år. Jag har hittat orden och känt mig starkare än förut. Bara under våren och försommaren har en tydlig förbättring skett.
 
Jag har klarat av saker som jag inte trodde mig klara och det har stärkt min självkänsla. Jag har börjat tro på att det kommer att ordna sig till det bättre till slut.
 
Men, jag har också blivit smärtsamt medveten om hur hårfin gränsen är mellan den ena och den andra sidan. Hur svårt det är att avgöra hur nära den jag befinner mig. Hur stark ångesten kan bli när jag har använt för mycket av min kapacitet. Hur huvudvärk och andra symptom kan slå till eller öka markant utan några tydliga varningar. Hur fruktansvärt dåligt jag kan må när det händer.
 
Jag måste bli ännu bättre på att lyssna på signaler och framförallt att agera på dom. Jag kan känna dem men ignorera att de finns där när något känns roligt och engagemanget (som ja är tacksam för att känna) kommer fram.
 
Min kapacitet har definitivt ökat. Inget snack om det. Men inte så mycket att jag kan göra som jag vill och låtsas att sjukdomen inte finns där. Det är helt uppenbart. Det får bli en vilodag idag. Förhoppningsvis har min kapacitet ökat så pass mycket att jag är "back on track" imorgon. Förhoppningsvis är återhämtningen mer effektiv nu än förut. Annars får det bli en vilodag till.
 
Men på det stora hela, jag är på rätt väg!
 
Kram på er!
Lotta
2017-07-03 @ 10:27:53

Skönt! En dag i taget! Kram!

Annica
2017-07-03 @ 11:52:58

Vad glad jag blir för din skull<3<3<3.
Vilken frihet att ha mer energi, må bättre och inte vara så begränsad hela tiden.
Förstår att det är en svår balansgång och att det
gäller att lyssna på kroppens signaler.
Jag hoppas komma dit du är så småningom.
Kraschar fortfarande någon gång vaje vecka.
Så svårt att hitta den där balansen när viljan
och lusten att leva har återvänt.
Var rädd om dig!
Hoppas din sommar fortsätter lika bra som den har börjat.
Kram från
Annica

Stolt mamma
2017-07-04 @ 15:40:28
URL: http://unicornmum.blogg.se

Kram

Svar: Kram kram 😊
Fröken Duktig

Anonym
2017-07-05 @ 20:42:08

Så bra!! Ja, det är viktigt att vara modig och stark och lyssna in vad du klarar, utan att åka på bakslag! Men nu är du uppe och ur det värsta, nu börjar återhämtningen på allvar! :) Kram och kämpa på!

Linnea
2017-07-06 @ 21:31:04
URL: http://bylittlenea.blogg.se

Balansen alltså, den är svår och gränserna flyttar sig vid varje förändring. Det är inte omöjligt att lära sig, även om det inte är helt enkelt. Positivt att du märker en ökning i kapacitet, och mer vilja. Det är stort! Stor kram på dig <3

Svar: Ja balansen... Kram
Fröken Duktig

Christine's Stories
2017-07-08 @ 16:54:33
URL: http://finest.se/christinestories

Jag hittade din blogg efter att ha googlat, ja "utmattningsdepression blogg". Jag hamnade själv i det förra vintern och har sedan dess kämpat fram och tillbaka för att hitta styrkan igen. Jag är så glad över att ha hittat din blogg för jag behöver veta att det finns de som haft det ännu jobbigare än jag har haft det, och som kommit en lång bit på väg tillbaka. Bland alla ytliga bloggar så är det uppfriskande med de som vågar skriva om det riktiga livet. Så tack för att du skriver. Jag sparar din blogg i min lista. Hälsningar, Christine

Svar: Vad roligt att du vill läsa och följa bloggen.😊 Tror också att det är viktigt att förmedla hur det är på riktigt. Hade gärna läst en ärlig berättelse själv när jag blev sjuk, men hittade ingen då. Nu finns fler som vill dela med sig.
Fröken Duktig

Helena
2017-07-16 @ 16:28:00
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Så bra att det går åt rätt håll för dig :), men balansen är svår. Jag har ju kommit så pass långt nu att jag får energi av det jag gillar att göra, förr tog ju allt energi av en. Du är på god väg :). En dag i taget, kram ♥

Svar: Ja en dag i taget. Kram
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0