Så är det vardag igen

Påsken är över för den här gången. Barnen har påsklov så det innebär sovmorgon för mig med. Det är skönt. Ibland känns det som om jag skulle kunna sova hur mycket som helst. Ofta är jag trött på kvällen och går nästan alltid och lägger mig vid nio. Läser en stund och somnar sedan tidigt. Sen vaknar jag tusen gånger med täcket dyngsurt av svett. Vänder och vrider på det. Byter till ett annat. Byter tillbaka. Ligger på handdukar. (Fortsätter undra vad det är för fel på mig...) Vid nio kliver jag upp. Tolv timmar i sängen är inget ovanligt alls för mig. Plus alla vilostunder under dagen både i sängen och på soffan. Sen innebär ju lov för barnen att de ska äta lunch hemma, ha kompisar här och att det blir stökigt överallt också. Lov är både bu och bä... Men sovmorgon, I like!
 
En typisk dag under påskhelgen ser ni på bilderna. Soffa och tidning, promenad på tysta vägar i vackert väder, maken grillar lunch och vi sitter i solen en stund och såklart vila på sängen. Och så lite tvätt och matlagning såklart. Men det är ju tråkigt att lägga upp bilder på sånt. Att handla inför påskhelgen var ett kapitel för sig och innebar ett rejält stresspåslag och kraftig ångest. Ica är som en myrstack när det närmar sig storhelg. Hur man än vänder sig är man fast i virrvarret och man vill fly därifrån när panikångesten kommer som ett brev på posten. Men jag kom ut helskinnad med varorna i behåll. När helgen väl började var den därför varmt välkommen. 
 
På påskaftonen var vi som vanligt hemma hos mina föräldrar och åt middag. Den här gången passade vi dessutom på att fira min faster som fyllt 80 år. Egentligen skulle hon firas med en riktig fest före jul, men då gick mormor bort precis i samma veva och festen blev inställd. Men nu blev det i alla fall av. Mat, dryck, tårta och sång. Mamma hade fixat femkamp till alla barnbarn, stora som små och dom hade jättekul. Hon är bra på att fixa min mamma. Det är jag väldigt tacksam för. Själv tittade jag på femkampen genom fönstret, med ett glas vin i handen. Det var inte så tokigt det heller. Mamma hade dessutom värmt upp uterummet på övervåningen och tänt ljus och gjort mysigt för att jag skulle kunna dra mig undan och vila när jag behövde. Och det behövdes vid ett par tillfällen. Men på det stora hela gick hela tillställningen bra trots att det var mycket folk och mycket ljud. Öronpropparna åkte i redan på vägen dit och satt sen som gjuten ända tills vi satt i bilen på väg hem. Risken finns väl att dom växer fast snart. ;)
 
Men nu är det som sagt vardag igen. Trots påsklov innebär det läxor för äldsta, hockeyträningar, psykologbesök och läkarbesök. Jag har ännu inte fått ordning på problemet med försäkringskassan och sjukskrivningen men hoppas att det ska lösa sig efter läkarbesöket på fredag, som jag har väntat på i flera månader. Men vi får väl se hur det blir med den saken. Just nu är jag i alla fall fortfarande utförsäkrad och har inte kommit in i systemet ännu, med allt vad de innebär. Så himla knäppt system det där, men nu ska jag inte stressa upp mig över det. Nu ska jag istället dricka kaffe och lyssna på en bok en stund.
Kram på er!
Tankar om utmattning
2016-03-29 @ 14:56:43
URL: http://tankaromutmattning.blogspot.se

Skönt att höra att påsken varit bra. Lov är verkligen både bra och dåligt. Skönt att slippa rutinerna, men ändå mår jag bäst av att ha dem, så en veckas lov är okej. Sommarlovet är en annan femma!

Hoppas så att det löser sig med FK för dig. Krångel därifrån gynnar ju inte tillfrisknandet direkt... ;)

Svar: Nä, det är stressande att inte veta om man ska få några slantar eller inte...
Rutiner är bäst för mig med. Enklast så...
Fröken Duktig

Mia
2016-03-30 @ 09:18:30

Lycka till i veckan! Själv kör jag tokyrsel och huvudvärk trots extremt lugn påsk. Misstänker att det där 3-timmarsfikat hos kompisar på landet blev för mycket. I morgon läkarbesök och dags för beslut om fortsatt sjukskrivning på 100%. Och därmed ny fight ned FK. Sist tog det 2,5 mån och mycket tjafs att få beslut. Den här gången ska jag försöka att inte bry mig, jag kan ju inte jobba hur som helst. Kämpa på! Tur vi är fler som kan hålla varandra i handen i det här träsket.

Svar: Ja det är inte mycket vi tål inte... Vi får gå tillsammans som sagt.Kram
Fröken Duktig

Helena
2016-03-31 @ 14:23:22
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Vilken skön påsk du haft :). Hoppas det löser sig med FK för dig. Ingen höjdare att bli utförsäkrad, jag var väldigt stressad över att jag också skulle blivit det, men tack och lov så ändrades reglerna ett par månader innan. Jag hade blivit tokstressad av det annars. Jag har haft sån tur med FK hela tiden, har inte varit ett ända bekymmer, det är jag riktigt tacksam över. Det är tyvärr många som har problem. Men ju mer den här sjukdomen uppmärksammas så hoppas man ju att FK börjar lyssna mer på sina patienter. Kram

Svar: Ja det har inte löst sig ännu, men hoppet är det sista som överger människan, brukar man ju säga... Ja FK är verkligen ett stressmoment...
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0