Att sänka kraven på mig själv

Ok! Nu ska jag testa en ny metod. Jag väljer att kalla den varannan-dags-metoden. Den ska syfta till att sänka mina egna krav på att ha det fint och städat hemma. Att sluta må dåligt över stök och skit och kunna vila utan dåligt samvete, även om ingen har städat här hemma.
 
Jag ska alltså testa att städa och plocka en gång varannan dag istället för varje gång jag ser ett stök. Det innebär att jag ska kliva över skitiga strumpor som nån unge har släppt rakt ner, gå runt prylar på golvet och se förbi det skitiga tvättstället varannan dag. Igår när jag skulle gå och lägga mig låg det ett par inlines!!! i min säng. Sånt går ju inte direkt att ignorera, men när sånt händer ska jag ropa på den skyldiga så att hen själv får städa upp. Undantaget från regeln får bli köket. Där måste man ju torka och plocka. Man kan inte gärna lämna smöret på bordet hela dagen medan ungarna är i skolan, bara för att dom själva ska få ställa in det i kylen.
 
Jag ska informera familjen om det här tilltaget ikväll, så att de vet att jag vägrar känna skuld för stök framöver. Allt detta för att öva på att sänka kraven på mig själv. Flytta fram gränserna för vilket stök som är ok. Som man kan stå ut med utan att bli galen. Min familj kommer antagligen inte lida ett dugg av det här. Deras gräns för stök är långt fram jämfört med min. Så den som får lida blir jag själv. Men jag tror att om jag ska kunna bli frisk från utmattningssyndrom och depression måste jag sänka kraven på mig själv och det här är ett av alla områden jag uppenbart behöver jobba med. Så idag börjar jag att öva. Ja, nu faktiskt.

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0