Det kommer att gå över - en bok om depression

Jag köpte den här boken några veckor innan jul. Bläddrade bara igenom den då men nu känner jag att jag behöver den. "Det kommer att gå över" av Maggan Hägglund, är en tröstebok för den som lider av depression.
 
Jag blev så trött igen igår. Det blev liksom mörkare omkring mig igen och jag orkade mest bara ligga hela eftermiddagen och kvällen. Orkade inte läsa tidningen till frukosten eller prata med familjen till middagen. Gick en promenad men orkade inte koncentrera mig på boken i lurarna när tankarna for runt i huvudet som en jäkla centrifug. Det blir så jobbigt när känslan av meningslöshet och hopplöshet tar över i bröstet. Det känns liksom obefogat när man har allt man behöver. Det ger skuldkänslor att inte uppskatta saker så som man borde. Och man blir så ofantligt trött på sig själv. På att vara till besvär och inte till glädje för andra. Man är ju inte dummare än att man förstår att ingen vill vara med en som är nedstämd och trött, även om det inte sägs rakt ut. Och nu blir det snart nyårsafton och man "ska" vara glad och social så att man inte förstör feststämningen. Det är några dagar kvar och jag hoppas att jag är piggare och gladare då så att det inte drabbar min omgivning.
 
Det här med julen tog nog ut sin rätt trots att den blev lugn och bra. Jag är tacksam att jag "klarade den" så bra. Nästa sak att klara blir mormors begravning. Den är imorgon. Sen ska nyårsafton klaras av. Det är arbetsamt att känna att både positiva och negativa händelser måste "klaras av". Liksom bockas av på listan. Men det är väl så det är att ha utmattningssyndrom. Två steg framåt och ett tillbaka. Tredje julen och tredje nyårsfirandet sen den berömda väggen kom ivägen. Nu ska jag plocka fram den där boken så får jag återkomma om innehållet i den i ett annat inlägg.
Kram på er!

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0