Effekten av antidepressiva mediciner eller skön återhämtning? Eller båda?

Hemma igen efter en helg i den stora huvudstaden. Jag och maken har flanerat på stan, ätit gott, druckit vin och goda drinkar. Vilat och softat på hotellrummet och bara haft det bra. Inte ett spår av ångest har drabbat mig på hela helgen. Visst, jag har blivit ganska trött och blivit tvungen att plugga i öronproppar för att stänga ute musik och annat skrammel. Men jag har inte varit ångestfylld. Så. Himla. Skönt!
 
Jag tror på allvar att den nya antidepressiva medicinen, Venlafaxin, börjar hjälpa. Hoppas, hoppas, hoppas!!!  Jag har känt mig ganska glad. Inte sprudlande eller uppspelt eller så. Mer lugn och glad. Det var så längesen och det är så välkommet. Det var så otroligt skönt att bara få vara vi två en helg. Att inte känna ansvar för någon annan. Inte behöva tänka på att ta hand om och muntra upp någon. Inte behöva peppa eller övertala någon om att det ska bli bra eller roligt. Inte behöva passa tider, tänka ut mat eller laga mat för den delen. Bara göra det som faller en in. En helg. Så kort när man har trevligt, men ändå så välgörande för själen. För kroppen vete katten, med alla godrinkar, viner och choklad. Men det får bli ett senare problem. Eller det bästa vore ju såklart om jag kunde slippa se det som ett problem och bara låta det vara som det är.
 
Tänk om min depression på allvar håller på att släppa taget. Efter två år och tre månader. Det känns så just nu. Hoppas att det inte är tillfälligt. Det får det inte vara. Usch, jag kanske blir hiskeligt besviken nu när ett hopp har tänts. Ja, men då får jag ta det. Jag försöker se framåt och just nu är jag ok-glad och befinner mig nog sjutton på lägsta-graden-av-bra på stegen. Det var evigeheter sen det hände om man räknar bort korta stunder. Nu har det ju känts så i flera dagar. Utmattningssyndrom, utmattningsdepression, ångest och depression. Ni har tagit mindre plats i mitt liv de senaste dagarna och jag är tacksam.

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0