Att vistas i naturen

 Jag bor utmärkt för att kunna vara i naturen. Såna här fina skogsstigar finns det gott om. Det är bara att välja och vraka. Idag fick jag sovmorgon och det kändes lite bättre än igår när jag vaknade, så då blev det en promenad i det här vackra skogsområdet. Igår, när jag mådde lite sämre, gick jag bara ut på altanen. Från den ser jag skog och mark. En glittrande tjärn där vi har båt och brygga om somrarna utgör blickfånget.
 
Det finns ju några råd som man får av precis alla sakkunniga när man är sjuk i utmattningssyndrom och depression eller lider av ångest.
 
  • Att vistas ute i naturen och få frisk luft varje dag
  • Att motionera efter dagsform
  • Att tillåta sig att vila
  • Att göra avslappningsövningar eller mindfulness
 
De här råden har jag alla förutsättningar att följa eftersom jag har naturen inpå knuten och det är jag väldigt tacksam för. Skogspromenader slår två flugor i en smäll. Sen så är jag också böjd att tro att vila och avslappning funkar bättre på landet. Eller så är det för att jag gillar landet och njuter av tystnaden när jag kommer hem varje dag. Ingen trafik som dundrar förbi. Gott om utrymme för barnen att leka ute. Inte en massa folk överallt. Man väljer när man vill träffa andra. Det gillar jag. Nackdelen skulle kunna vara att det finns oändligt med jobb när man har ett stort hus och en stor trädgård att sköta om. Men det kan ju vara terapi det också. I alla fall trädgården. Ha en skön helg alla "tröttisar"!

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0