Svacka igen...

Har ramlat tillbaka ett par steg sen en vecka tillbaka. Trött (när jag orkar ska jag återkomma till vad ordet trött kan betyda när det handlar om utmattningssyndrom, för trött är alldeles för enkelt beskrivet om man vill vara noga...) och en drös ökade symptom både i styrka och i antal. Men det är hanterbart hittills. Har arbetstränat som schemat var lagt i antal timmar, men skippat en del arbetsuppgifter för att orka. Inte fått särskilt mycket gjort om man ska vara ärlig. Har väldigt lite energi så det här får bli ett kort inlägg. Tröstar mig lite med kaffe och snickersglass som synes. Återkommer när orken kommit tillbaka. 

 
Lorissa Lovebomb
2017-05-17 @ 16:41:16
URL: http://lorissalovebomb.com/

jag har också utmattningssyndrom, har haft en ganska pigg dag - men som du vet betyder inte pigg faktiskt PIGG. Bara mindre slut. Lider med dig.

Svar: Hej! Välkommen till min blogg. Jag läser din också. 😊

Jamen exakt. Pigg är inte pigg utan mindre trött. Eller pigg för att vara jag. Eller pigg jämfört med en annan dag (som kan ha varit överjävlig...). Allt är relativt som man brukar säga.
Fröken Duktig

Lotta
2017-05-17 @ 19:42:30

Ta hand om dig! Kram!

Anonym
2017-05-17 @ 22:19:16

Förstår precis

Amy
2017-05-18 @ 11:22:10

Ligger här på soffan och känner igen mig precis. Känns som trötthet bor i mig. Jag har varit trött och utmattad sen jag var 16 år nu 32. Vissa stunder eller perioder pigg eller iaf mindre symtomfri. Sprudlar då och vill passa på att göra roliga saker, vem vill leva i en soffa eller säng liksom?! Men krascherna efteråt är vidriga. Skönt att känna sig mindre ensam men vad är det för fel, varför blir jag aldrig bättre? Jag vet att jag har en sårbarhet och är trött på hitta lösningar och svar. Nu försöker jag bara acceptera mitt liv som tröttmössa och glädjas åt de saker som är bra. Är svårt ibland speciellt då man alltid blir så himla misstrodd. Jag hoppas vi en dag alla får hjälp och att vår omgivning finns där och stöttar oss. Stor kram från en annan medsyster med trötten som ständig följeslagare.

Svar: Åh, hoppas att du får må bättre snart!Kram
Fröken Duktig

Agneta Boman
2017-05-18 @ 13:47:26

Känner igen mig så otroligt väl i det du skriver. Hur komplext är det inte att beskriva vad trötthet för oss utmattade innebär. "Alltså inte sömnigt trött, utan det svider, hettar, bultar i kroppen, man mår illa, får metallsmak i munnen, yr och samma känsla i huvudet som när man drar av sig en alltför tight polotröja". Jag har märkt att mina bakslag i stort sett alltid följer mina hormonsvängningar i månaden. Två veckor känner jag att jag är på rätt väg och att energin sakta återvänder. Två veckor kastar mig tillbaka igen. Stor kram till dig och tack för att du orkar och vill dela med dig av såväl up´s som down´s.

Svar: Exakt! Jag håller på med ett inlägg om trötthet nu men det bli så långt att det tar någon dag till innan det är klart. Då kommer du nog att känna igen dig ännu mer...
Jag blir också sämre av hormonerna innan mens. minst en vecka innan börjar det. Det är nog vanligt verkar det som.
Kram!
Fröken Duktig

Camilla
2017-05-19 @ 08:39:52

Mitt tips är att kolla upp ev näringsbrister och hormonbalansen.
Jag gjorde en hårmineralanalys och ett salivtest genom näringsterapeut. För högt östrogen i jämförelse med progesteron.
Magnesiumbrist, för mkt koppar i förhållande med zink mm
Bort med socker, mjölkprod o vitt mjöl.
Googla på detta!


Svar: Jag har tänkt på det men är det verkligen vetenskap det där med hårmineralanalys och var ska man vända sig för att hitta en seriös näringsterapeut i så fall?
Fröken Duktig

Camilla
2017-05-19 @ 12:50:21

Jag fick rådet att smörja med progesteronkräm 14 dagar innan mens. I och med utmattningen blev min pms så mkt värre. Ångest, gråtmild, migrän ja fy tusan! Kunde ligga med huvudvärk i flera dagar! Grinade för ingenting.
Det är visst vanligt med östrogendominans. Särskilt vid stress.
Men inget man får svar på hos gyn. Inte jag iaf
Läs gärna Mia Lundins "Kaos i kvinnohjärnan"
Magnesium i höga doser vid sömnproblem. Även för att få spända muskler att slappna av. Hjälper till att bilda serotonin bl a.
Det finns mkt duktigt folk som håller på med funktionsmedicin.
Hur kan man hjälpa kroppen att läka?Svar: Den ska jag ta mig i kragen och läsa. Har fått det rådet förr men inte kommit mig för. Tack!
Fröken Duktig

Anonym
2017-05-20 @ 12:22:18

Har också blivit hjälpt av progesteron kräm sista 14 dagarna i perioden. Tar även en halv kapsel maca varje förmiddag. Det gjorde ytterligare en förbättring. Hormonerna sätts ur spel vid utmattningssyndrom. Men jag är inte vad jag varit, långt ifrån.

Svar: Man undrar om man nånsin blir det...
Fröken Duktig

Anonym
2017-05-28 @ 00:00:44

Är du ok?❤

Svar: Tack för din omtanke. Ja, jag är ok. Har bara prioriterat att lägga min energi på arbetsträningen nu för jag har varit sämre en period. Men nu är jag på gång igen.Kram!
Fröken Duktig

Tankar om utmattning
2017-05-31 @ 08:49:40
URL: http://www.tankaromutmattning.blogspot.se

Hoppas kaffe och snickersglass gör susen, kanske lite sömn också? ;) Hur går det med arbetsträningen? Glöm inte att du bara övar på att arbeta, så det är tillåtet att backa lite. Tänker på dig! Kram <3
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0