Nya utmaningar väntar

Som jag berättade i förra inlägget har sommaren har varit den bästa av de fem senaste när det kommer till mitt mående. Knappast om man pratar om vädret, men det känns sekundärt just nu, för nu väntar förhoppningsvis en spännande höst för mig. Jag har ju som bekant provat att gå tillbaka både till min tidigare arbetsplats och en annan arbetsplats på kommunhuset flera gånger  under min sjukskrivning, utan att lyckas. Inte mindre än ett försök till arbete och tre försök till arbetsträning har jag tagit mig igenom utan att lyckas komma vidare i rehabiliteringen. I våras var det dags för mitt fjärde försök till arbetsträning och äntligen fungerade det bra. Jag orkade och jag trivdes. Så, nu är det dags för nästa steg. Nya utmaningar väntar runt knuten. Äntligen! Eftersom arbetsträningen i våras gick helt ok så jag tror på det här nu. Precis som i våras tror jag på riktigt på att det kommer att gå bra. Min ork är bättre och mitt fokus är bättre. Jag är förhoppningsvis klokare och kan använda mina strategier smartare.

Så därför sökte jag ett nytt jobb i början av sommaren

. Som jag verkligen inte trodde att jag skulle få. Som jag efter en gruppintervju följd av en individuell intervju, faktiskt fick!

Så, imorgon börjar jag på vuxenutbildningen på 50%. Jag ska undervisa i samhällskunskap och jag är så taggad! Jag inser att jag kommer att behöva lära mig att undervisa på nya sätt. Att jag behöver lära mig en mängd nya saker. Att jag behöver läsa in mig på en massa material och lära känna nya människor. Det kommer säkert att bli lite arbetssamt. Men, jag tänker att jag kan spara energi eftersom jag antar att jag inte kommer att behöva avvärja fysiska bråk i korridoren eller ringa föräldrar när jag arbetar på vuxenutbildningen. Inte lösa konflikter varje dag som tar så mycket energi i anspråk. Inte heller ha utvecklingssamtal. Jag tror att jag kommer kunna fokusera mer på undervisningen och bedömningen.

Om jag är rädd? Orolig och nervös? Ja, lite kanske, men mest känner jag mig förväntansfull och glad. För jag inser att jag bara kan göra vad jag kan. Går det inte bra så är det så. Då får det bli den dagens huvudvärk. Går det bra så går det bra. Och då ska jag glädjas åt det. Och min känsla är att det kommer att gå bra, så jag väljer att lita på den känslan. Efterlängtad känsla ska ni veta!

Både min gamla och min nya chef har på alla sätt varit tillmötesgående för att ge mig så bra förutsättningar som möjligt för att det här ska lyckas. Jag känner att dom båda två är intresserade av att det ska gå bra för mig och det känns så himla skönt. Så min plan är alltså att gå från vårens lyckade arbetsträning på 25% i grundskolan, till arbete på 50% på vuxenutbildningen och jag ser fram emot starten så mycket!

Hoppas att alla ni andra "sjuklingar" har haft en så bra sommar som möjligt och att ni mår bättre nu än i våras. Att ni också har tagit att litet steg på vägen. Det är ni alla så väl värda efter allt slit den här sjukdomen för med sig. För det tar tid att komma vidare i livet efter en sån här krasch. Vissa dagar kan vara fruktansvärt jobbiga men det blir sakta bättre. De jobbigaste dagarna är inte fullt så jobbiga som förut och de bästa dagarna är nu strax över "OK". Inte strax under "OK" som de varit i flera år. Många bakslag är antagligen fortfarande att vänta även för mig. Men dom blir färre och lindrigare. Hoppas att det är samma för er!

Ta hand om er!

Lotta
2017-08-15 @ 19:41:23

Stort grattis och ännu större lycka till!

Svar: Tack!
Fröken Duktig

Anonym
2017-08-15 @ 20:41:09

Så spännande, stort grattis och lycka till!

Svar: Tack!
Fröken Duktig

Linda
2017-08-15 @ 20:45:45

Grattis och lycka till! Tack för att du delar med dig av din resa 😊

Svar: Tack! Vad roligt att du vill läsa!
Fröken Duktig

Ingela
2017-08-15 @ 21:45:28

Men vad roligt! Lycka till!!

Svar: Tack!
Fröken Duktig

Helga Rebecka
2017-08-16 @ 11:03:00
URL: http://helgarebecka.wordpress.com

Wow! Så himla härligt att höra! Det ger även en annan lite hopp inför framtiden :) Stort grattis och lycka till!

Svar: Tack!
Fröken Duktig

Linda
2017-08-16 @ 14:16:01
URL: http://www.missbrandblog.wordpress.com

Jättekul att det går framåt! Sakta men säkert är definitivt värt att fira. Hoppas på fler framsteg för dig :)

Svar: Tack!
Fröken Duktig

AFA Försäkring
2017-08-16 @ 15:35:40
URL: http://https://www.afaforsakring.se/

Hej!

Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.

Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal/

Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
Du kan även kontakta oss via Facebook - https://www.facebook.com/afaforsakring

Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/

Vänliga hälsningar
Tommy
AFA Försäkring

Alldamnstories
2017-08-18 @ 13:38:28
URL: http://Alldamnstories.com

Wow vad roligt, grattis! Det känns hoppfullt för oss andra som också kämpar på härute. Håller alla tummar för att det går toppen <3

Svar: Tack! Jag hoppas att allt går bra för sig också!
Fröken Duktig

Cecilia
2017-08-18 @ 20:11:32

Grattis och lycka till!

Svar: Tack!
Fröken Duktig

bylittlenea.blogg.se
2017-08-19 @ 09:41:45
URL: http://bylittlenea.blogg.se/

Vilken härlig läsning! Det låter som en väldigt bra lösning för dig :) stort lycka till och jag tror att du kommer lösa det på ett suveränt sätt, även om ett och annat bakslag kommer. De är svåra att undvika helt. Kram ❤️❤️

Svar: Tack! Och ja, jag är beredd på bakslaget när det kommer. Kram!
Fröken Duktig

Lollo
2017-08-19 @ 23:16:15

Åh så spännande! Låter jättekul! Ha så otroligt roligt och njut av ditt nya jobb och ta en massa fikapauser och sånt =)

Svar: Ska jag göra! Ha det så bra på ditt jobb du med!
Fröken Duktig

Linda
2017-08-23 @ 14:55:14

Har din hjärntrötthet blivit bättre? Är så less på att vara så känslig för synintryck. Nästan svider i ögonen vissa dagar. Du har ju inte så men andra symptom om jag förstått det rätt. Hoppas verkligen det läker!

Svar: Min hjärntrötthet är inte lika lättriggad om man säger så. Ibland blir jag sjukt trött i huvudet och då är det ofta ljud som jobbigast. Det kan bli så att det svider i ögonen och jag ser sämre/suddigt men oftare får jag lite som en panikkänsla och måste liksom bort från alla intryck. Men jag klarar mer intryck nu än tidigare så det blir bättre och bättre.
Fröken Duktig

Helena
2017-08-24 @ 19:31:57
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Åh så roligt att läsa :), stort lycka till, du kommer att fixa detta :).Själv ska jag snart öka på till 75% Kram ♥

Svar: Tack! Och lycka till till dig också!Kram
Fröken Duktig

Chrissan
2017-08-25 @ 20:10:56

Hoppas det gått bra att börja jobba!
Hittade hit när jag googlade på boken om hjärntrötthet av Birgitta och Lars. Minns nu inte titeln pga hjärntrötthet... har precis gått in i väggen för andra gången på mindre än 3 år. Vill bara gömma mig under en sten.
Ska ta mig tid och läsa i din blogg. Har säkerligen vart här och nosat tidigare men minns just nu ingenting.

Chrissan
2017-08-25 @ 20:13:01

Hittade hit när jag googlade på boken om hjärntrötthet som jag just nu inte minnns titeln på pga just hjärntrötthet. Har precis gått in i väggen för andra gången på mindre än 3 år.
Ska läsa igenom din blogg. Har säkert vart och nosat här tidigare men minns inte.

Svar: Varmt välkommen!
Fröken Duktig

jessica
2017-09-17 @ 07:37:36

Du är värd allt det bästa

Svar: Tack!❤
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0