Fröken Duktig är i Amelia om utmattningssyndrom...

Nu saktar vi ner... Stress är vår nya folksjukdom. Så börjar temat om utmattningssyndrom i nya Amelia Kropp och Skönhet. Det innehåller en del skriven av en psykolog på Stressmottagningen, ett reportage om mig och min historia och ett reportage om en annan kvinna som också drabbats av utmattningssyndrom.
 
Det kändes väldigt konstigt att öppna en Amelia och hitta sig själv på ett stort uppslag vill jag lova. Ännu mer konstigt var att min bloggadress stod skriven där. Bloggen har ju varit anonym och jag blev tvungen att ta mig en rejäl funderare innan jag tackade ja till att vara med i tidningen. Att lämna ut mig själv och min sjukdomshistoria till alla som ville läsa var ingen självklarhet. Svårast var att betsämma mig för våga att stå för alla texter inför familj, släkt och vänner. Lite som att öppna dörren till det mest privata. Men nu känns det bra att jag gjorde det. Nu känner jag att min självkänsla faktiskt stärks av att våga vara öppen med hur den här sjukdomen påverkar mig. Att förståelsen från andra ökar. Och så hoppas jag såklart att andra i min situation ska känna igen sig och känna stöd i min berättelse. Kan jag bara hjälpa en enda liten utmattad själ att må lite, lite bättre är jag nöjd. Kanske kan det här reportaget bidra åtminstone litegrann till att det blir lättare att prata om och våga stå för psykisk ohälsa. Att det tabu som fortfarande finns kring detta kan suddas lite i kanterna. Jag hoppas det i alla fall.
 
En intressant sak i temat var att reprtaget om den andra kvinnan nästan hade kunnat vara om mig det också. Den kändes som om allt jag sa i intervjun, som inte togs med i texten, fanns med i texten om henne. Det tyder på att vi som drabbats av utmattningssyndrom har ganska lika historier. Det bekräftas också ofta av kommentarerna från er läsare. Det är så ofta ni känner igen er i mina texter och lika ofta känner jag igen mig i era kommentarer. Det är ett stort stöd ska ni veta!
 
Hoppas att ni vill fortsätta följa mig även nu när ni vet vem jag är. Att det är jag, Malin, som är Fröken Duktig.
Kram på er!
 
 
Mia
2016-03-14 @ 14:04:47

Kul! Och modigt! Nog för att jag "bloggar" på facebook för vänner och bekanta, men tidning vete sjutton om jag hade velat. Samtidigt är det så otroligt viktigt med berättelserna för att öka förståelsen för ums. Och inte bara de här hurra-vad-lycklig-jag-blev-med-yogan-som-läkte-mig-på-ett-halvår-berättelserna. Ums är väldigt lite happy happy livsstlsprojekt och personlig utveckling. Utveckling, javisst. Men genom ett helvete med högt pris. Det är det inte många som begriper tyvärr. Ska bli kul att läsa!

Svar: Tack!
Fröken Duktig

Malin
2016-03-14 @ 17:41:49

Vackrare än någonsin. Du boostar andra med din historia. Helt rätt och naturligtvis är det din personlighet som gör det. Du är en fantastisk vän❤️

Svar: Tack vännen! 💜
Fröken Duktig

Anna
2016-03-14 @ 21:18:10

Underbart! Det är SÅ viktigt att våga prata om utmattning. Starkt! Heja dig! Kram!

Svar: Kram!
Fröken Duktig

Anonym
2016-03-14 @ 23:21:14

Så modigt av dig! Har inte läst artikeln än, men ser fram emot att göra det! :) Ps. Så snygg du är!!

Svar: Tack snälla du!
Fröken Duktig

bylittlenea.blogg.se
2016-03-15 @ 10:30:16
URL: http://bylittlenea.blogg.se/

Vad modigt av dig och skönt att det känns bra för dig! Det är bra att ämnet lyfts och jag blir nyfiken på artikeln. Ska se till att köpa mig en tidning 👍🏻

Svar: Tack! Ja gör det. 😊
Fröken Duktig

Helena
2016-03-15 @ 13:10:15
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Jätteroligt, modigt gjort av dig :), det är jättebra att denna hemska sjukdom lyfts fram så folk får mer förståelse och kanske hjälpa nån stackars själ därute som kanske är på gränsen och får sig en funderare. Kram

Svar: Tack! Och kram!
Fröken Duktig

L
2016-03-15 @ 16:08:00

Fin artikel var det! Jag har de senaste veckorna haft lite av en svacka och blev väldigt uppmuntrad av den. Modigt av dig att ställa upp! (Jag hade aldrig vågat;)) Kram!

Svar: Tack!
Fröken Duktig

Anna
2016-03-16 @ 08:44:41
URL: http://utbrandvagentillbaka.wordpress.com/

Heja dig! Starkt gjort av dig, och förstår hur din tankegång såg ut innan du bestämde dig för att tacka ja. Är viktigt att det skrivs om denna helvetessjukdommen. För det är precis vad det är. Okunskapen är så stor. Många tror att man bara är lat, de ser inte den dagliga kampen som vi utsätts för. Alla fallgropar, rädslor och ångest över att inte räcka till.

Ska be min någon köpa hem tidningen åt mig, ser fram emot att få läsa artikeln!

Kram❤️

Svar: Ja, jag var tveksam ett tag. Men nu tror jag att det blev rätt. Ja, jag tycker också att okunskapen är stor, men det känns ändå som om det har kommit upp lite högre på agendan den senaste tiden. Såg om det på Malou häromdagen också. Och Veckorevyn hade tydligen också ett reprortage om det här, men jag har inte läst det.
Jag saknar att läsa din blogg. Kan man göra det på något vis?

Kram
Fröken Duktig

Christine
2016-03-17 @ 07:24:53

Heja heja heja dig. Ser fram emot att läsa artikeln men som trogen följare här är man väl insatt i din blogg och resa. Tack för att du berättar och banar väg för andra utmattade. Kram på dig

Svar: Tack själv för att du läser och kommenterar! Åh vad roligt att du är en trogen följare. :)Kram kram!
Fröken Duktig

Anna
2016-03-17 @ 09:42:01
URL: http://utbrandvagentillbaka.wordpress.com/

Jätte bra artikel!👏👍❤️ Läste den igår kväll, skrev om den inne hos mig med. Har öppnat upp bloggen för ett par veckor sedan.

Hade ingen aning om att vi bor så nära varandra, som vi gör.

Kram fina du ❤️

Svar: Jag förstod det när du skrev om "staden mellan bergen". :) Vad bra, då ska jag gå in och läsa sen.
Kram
Fröken Duktig

Anonym
2016-03-17 @ 10:38:13

En lite fundering angående inslagen hos Malou. Är det mer än jag som blir lite provocerad av Cissi Wallin. Tycker att det är superbra att hon berättar sin historia och upplyser kring ämnet men när man sen får reda på att hon var sjukskriven i 4 månader och sen tillbaka på nytt toppjobb blir jag lite uppgiven. Jag VET att man inte ska jämföra med varandra och vill inte på någotvis säga att hon inte mått dålig osv. Men tycker att Linus T historia ger en mer rättvis bild... Eller bara jag som tänker så??!! Kanske lite avund från mig 😁😁

Svar: Håller med dig jag....
Fröken Duktig

Christine
2016-03-17 @ 10:42:43

Elwin menade jag såklart.

Helena
2016-03-17 @ 17:14:21
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Vilken fin artikel det var, kram

Svar: Tack och kram!
Fröken Duktig

Mia
2016-03-17 @ 17:15:23

Håller med dig, historier som Elwins är provocerande när man inte ens orkar sin vardag. VM i att vara duktig UMS-patient tänker jag. Säger som min kurator: Det är viktigt att göra skillnad på hur det är att ha ett gravt och långt utmattningssyndrom och att vara "tidigare" och på väg ner när man blir sjukskriven. Känns som att media, med få undantag, inte är så intresserade av de svåraste sjuka. Detta finns ju ingen enkel historia att berätta om oss som kan locka läsare, tittare, lyssnare. Känner att mitt yrkesjag gick igång lite nu :D men nutida medier kräver korta, enkla historier gärna med punchline. Harvandet i UMS-träsket är inte så medialt. Höjdhopparen kände jag mer igen mig med, bra han var med. Och så du Malin med din historia <3. Det gäller nog att vi hugger tag i de som är beredda att berätta de långa och komplexa berättelserna om UMS. Tänker jag.

Svar: Ja folk vill väl läsa historier som slutar bra inom en rimlig tid då kanske.
Fröken Duktig

Therese
2016-03-18 @ 21:17:12
URL: http://www.alldamnstories.blogspot.se

Tack för att du gjorde detta reportaget! Vi ska inte skämmas. Aldrig någonsin. Du är modig och talar för så många av oss i den här sjukdomen. Så, så viktigt. Tack och stor kram!!

Svar: Tack! Och kram till dig med.
Fröken Duktig

SKRIVDIVAN
2016-03-27 @ 19:13:03
URL: http://skrivdivan.se

Amelia, oj vad roligt för dig GRATTIS! Det är så jävla modigt att gå ut med sin story. Jag är också personlig och öppen i min blogg, men det finns mycket jag utelämnar/inte vågar berätta om. I framtiden kanske jag gör det. Eller så gör jag de inte det. Men jag har märkt en fin effekt på mottagarna ju mer ärlig och personlig jag blir. Kanske är det de som är nyckeln om man ska kunna släppa taget och acceptera sig själv till fullo. Typ, this is me, take it or leave it.

Svar: Tack! Ja, känn efter vad du vill berätta och gör så att det känns rätt för dig. Men kanske är det så att när man vågar lämna ut sig själv lite så är det ett steg mot acceptans. Men lagom är väl bäst antar jag.
Fröken Duktig

Jenny
2016-04-01 @ 23:47:01
URL: http://jenny.livskick.nu

Vad kul med Amelia! Spännande!

Lotta
2016-04-21 @ 14:15:32

Nu har jag också äntligen läst reportaget i Amelia! Vi har ganska mycket gemensamt märkte jag, varit sjuka lika länge t ex. Största skillnaden är att mina barn är mycket mindre än dina, 6 och 4 år gamla. Skönt att "ha nån att hålla i handen" som varit sjuk lika länge och förstår vad man pratar om. Kram!

Svar: Kram
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0