Försäkringskassan - vilken soppa att reda i...

Veckan som gått har varit av lite blandad karaktär. Höjdpunkten var en fikastund på café med några goda vänner. Det kändes riktigt bra att sitta och prata med dem en stund och känna att jag faktiskt deltog i samtalet. Sist vi träffades var det nog lite si och så med engagemanget. Det blir ju så när man har utmattningssyndrom. Ibland funkar det sociala och ibland inte. Kvällen gav i alla fall lite mental energi och jag var glad när jag kom hem.
 
För övrigt har jag mest försökt att packa för en fjällresa med familjen, vila och styra upp allt skit som ska styras upp. (Läs FK, läkare, AF...) 
 
Handläggaren från arbetsförmedlingen ringer och undrar hur jag mår. Påminner om att jag måste sjukanmäla mig till Försäkringskassan när det arbetsmarknadspolitiska program som jag deltar i går ut. Dessutom måste jag komma ihåg att gå i tjänst på mitt arbete igen efter den påtvingade tjänstledigheten som blev lösningen när jag blev utförsäkrad. Och jag får inte glömma att sjukanmäla mig hos min arbetsgivare på exakt rätt datum. Och skicka in en försäkran om att jag faktiskt deltagit i det arbetsmarkandspolitiska programmet som jag skulle (i form av psykoterapi eftersom inget arbete eller någon kurs var möjlig). Sen måste jag komma ihåg att ringa handläggaren på Försäkringskassan också. Och se till att jag får ett nytt sjukintyg från min läkare. Ringer därför min handläggare på Försäkringskassan. Hon förklarar att hon inte är min handläggare längre och att jag inte har någon handläggare nu eftersom jag är i ett arbebetsmarknadspolitiskt program. Nähä, ok... Men hon säger att jag kommer att få en när/om jag blir sjukskriven igen. Öhh, ok... Då kan jag inte ringa min handläggare då? Nä, det kan jag inte. Hon var den femte i raden. Ringer Psykiatriska för att kolla när läkartiden blir av. Den som jag bad om att få senast första veckan i mars, redan i december. Där får jag svaret att jag är uppsatt på listan för att få en tid någon gång i mars. Förklarar att det är lite bråttom och att jag faktiskt varit ute i god tid för att det inte skulle bli strul med FK. Hon i andra änden menar att det inte spelar någon roll. Jag får vackert vänta. Men du kan ju ringa din handläggare på FK och berätta att intyget kommer att komma in sent, säger hon. Öhh, ok... Men jag har ju ingen har jag ju just fått veta. Kliar mig i huvudet och känner att jag måste ligga ner en stund. Är så förbaskat yr i huvudet. Hur blir det om jag sjukanmäler mig till FK, återgår i tjänst och sjukanmäler mig på jobbet och sen kommer sjukintyget in långt senare med låt säga, bara halv sjukskrivning? Eller ingen alls? Varför kan man inte bara få en ny läkartid INNAN sjukskrivningen gått ut nån gång? Så att det blir rätt någon enda gång. Jag orkar inte riktigt med sånt här känner jag.
 
Känns som att hela fredagen gick åt till mina tre punkter på att-göra-listan. Nämligen att ringa FK, ringa AF och ringa Psykiatriska. På det stora hela måste jag nog säga att allt var helt i onödan. Inget problem är löst och ingen punkt kunde bockas av. Det här systemet vi har för sjuka är allt bra rörigt. För mig som redan har minne som en guldfisk och gröt i huvudet blev det här för struligt. Jag gav upp och gick och la mig...
 
Imorgon åker vi till fjällen och det ser hela familjen fram emot. Jag hoppas att jag ska orka vara i backen åtminstone en stund då och då och att jag ska orka umgås lite på kvällarna. Däremellen har jag laddat upp med två nya böcker som jag ska sätta tänderna i. Och så ska jag vila, mycket... Det ska bli mysigt att åka iväg och få lite miljöombyte. Och fjälluften ska ju vara så hälsosam så det ska nog bli bra det.
Kram på er!
 
 
Christine
2016-03-06 @ 07:35:11

Är övertygad om att detta snurr som du beskriver ovan är exakt det samma som förlängt min sjukskrivning med minst ett halvår. Allt kast mellan FK AK och läkare. Detta för enligt min AF o FK kontakt jag ska vara "utanför" sjuksystemet i 3 mån för att sedan ingå igen. Allt ska vara rätt på pappret men att personen i fråga försämras av insatsen är det ingen spm bryr sig om.... Mooorrrrr märker du att jag är upprörd.... Ha en skön vecka i fjällen. Vi var där v 2 och det gick för mig del över all förväntan. Miljöombyte är bra

Svar: Ja det är ju ett helknäppt system... Det gick över förväntan i fjällen för mig med. Det är väl miljöombyte, frisk luft och för min del att jag blev servad med allt hela veckan. Bara vila och roligheter.Kram!
Fröken Duktig

Tankar om utmattning
2016-03-06 @ 09:33:56
URL: http://tankaromutmattning.blogspot.se

Känner alltför väl igen det du beskriver. Varför ska man behöva tjata sig till tider? Varför är det så svårt att hjälpa någon som uppenbart är i stort behov av hjälp?? Fattar det inte. En del av mitt ringande har jag blivit av med sedan jag fick en rehabsamordnare. Nu ringer jag mest och jagar henne! ;)

Hoppas av hela mitt hjärta att du får en skön vistelse i fjällen. Mindre världsliga saker att fokusera på. Bara frisk luft och samla kraft och härliga minnen! Kram

Svar: Tack, det fick jag!Kram
Fröken Duktig

bylittlenea.blogg.se
2016-03-06 @ 13:59:33
URL: http://bylittlenea.blogg.se/

Åh, vilket krångel för dig. Jag hoppas dels att det löser sig för dig, men även att du får en fin vistelse i fjällen! :)

Svar: Ja, allt har inte löst sig än. Ingen läkartid i sikte... Suck... Men fjällen var jättebra. Tack och kram!
Fröken Duktig

Mia
2016-03-06 @ 16:42:11

Kämpa! Har inte haft annat än krångel med FK hela min sjukskrivning (14 mån). Så jag förstår vad du brottas med. Makalöst att en myndighet får sköta sitt uppdrag så illa. Och vilken energi det tar detta jagande, skrivande och greja de... Energi man inte har.

Svar: Nää, man försöker ju spara på den så gott man kan, men myndigheterna gör det inte lätt för en...
Fröken Duktig

Helena
2016-03-06 @ 17:06:22
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Men usch så krångligt det där verkar, stackare. Hoppas du får ordning och reda på allt till slut, och ha en underbar vecka i fjällen, kram

Svar: Tack och kram!
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0