Ett litet steg uppåt

Midsommaren har varit så bra som den kunde bli. Solsken, glada barn, lunchbuffé och grillning med goda vänner på en vacker strand.
Och jag har mått ok. Ingen panikångest och inga tårar. Jag kan förstå när andra uttrycker att helgen varit fantastisk med tanke på väder och goda vänner och allt. Rent teoretiskt kan jag verkligen förstå det. Men i mitt huvud är saker fortfarande ganska grå och beiga. Men inte svarta i alla fall. Kanske kan uttrycket "lägsta graden av bra" passa för att beskriva helgen som gått. Och det var nog längesen det var så pass bra bland folk. Vi hade vår husvagn och jag gick undan och sov och vilade med jämna mellanrum. När de andra festade hela natten gick jag och la mig tidigt. Men det gjorde inget för jag var med mer än vanligt ändå. 

Flera av våra vänner sa att jag såg piggare ut än tidigare. Att jag såg ut att vara med mer än vanligt, rent mentalt. Inte med den där döda blicken som jag har haft, de senaste tre åren. Inte bara i min egen bubbla utan som en del i gemenskapen, åtminstone delvis. Det kändes bra. Samtidigt blir jag lite rädd att andra ska börja ha förväntningar på mig som jag inte kan leva upp till. För jag känner hur försiktig jag måste vara för att vara på "lägsta graden av bra". Och hur olika det är från dag till dag. Hur jag vissa dagar är mer stabil medan andra dagar är som en teater bland andra människor. Typ som:
Men framsteg ändå när andra ser att min blick lever igen. I alla fall ibland. Hoppas att ni också haft en så bra midsommar som det varit möjligt.
Kram på er!
Malin
2016-06-27 @ 19:50:47

Vad härligt! En gnutta "vanlighet" är rätt fint ändå..
Du satte för övrigt fingret på något jag känner igen, men inte benämnt - den där rädslan för att öppna för andras eventuella förväntningar. Det är så klart roligt om folk tycker att de ser förbättring, men den där trängda känslan sipprar genast fram. Hur ska en egentligen få bukt med vikten som läggs vid andras förväntningar fortfarande? Jag trodde någonstans att jag hade kommit längre.. Jaja, det får jag fundera vidare på. :-)

Jag uppskattar verkligen din blogg, den påminner mig ofta om de saker jag mår bra av att tänka på och leva efter, och som jag liksom springer ifrån ibland. Och jag får ibland andra vinklar på liknande känslor och händelser. Synd bara att insikterna och erfarenheterna ska vara så dyrköpta..

Svar: Ja, tänk att man inte kommit lämgre än att man fortsätter bry sig om vad andra tycker och förväntar sig. Det måste vi få bukt med.
Vad roligt att du gillar min blogg. Kram på dig!
Fröken Duktig

Cecilia Hansen
2016-06-28 @ 14:17:05
URL: http://ceciliahastochnu.se/

Har precis hittat din blogg och jag känner väl igen mig i vad du skriver. Skönt med en lyckad midsommarhelg😊. Just idag mår jag bra men vet hur det är i det svarta hålet och vägen tillbaka till livet. Har precis passerat stabilt halvdåligt till må hyfsat bra. Kommer följa din resa framåt, ta det lugnt för det blir bättre så småningom. Kram

Svar: Hej och välkommen! Vad roligt att du hittat min blogg.
Ja jag tror att du har rätt, det blir bättre och det känns skönt att höra att det är så för dig. Det ger gott hopp.
Kram
Fröken Duktig

None
2016-06-28 @ 22:53:19

Min fina! Du ska inte känna ngn press, bara glädje över att det går framåt, om än i myrsteg❤️❤️❤️

Svar: Tack snälla du!
Fröken Duktig

Tankar om utmattning
2016-06-30 @ 09:52:33
URL: http://tankaromutmattning.blogspot.se

Vad skönt att det är på rätt väg. Det tar ju evigheters evighet att bli bra, så det är ju toppen att du gått från svart till gråskalan i alla fall. Om man nu får skoja om såna saker! Fortsätt ta hand om dig och gör allt i din egen lilla takt. Hoppas resten av sommaren blir fortsatt fin för dig. Kram!

Svar: Tack detsamma!Kram
Fröken Duktig

Carro
2016-06-30 @ 15:10:49

Roligt höra att du är bättre! Även om det inte är samma som att vara "frisk och tillbaka" så är det ju så skönt att utifrån ens eget läge komma upp till en högre energinivå.

Jag är också starkare nu och njuter storligen av att kunna jobba på i trädgården, träffa vänner oftare och kunna göra mer tillsammans med familjen. Underbart! Det svåra är ju som alltid att hejda sig...man vill lätt göra mer och mer... Ska försöka njuta utan att ta ut alla krafter i förskott... :)

Något som också glädjer mig är att det börjar komma mer och mer forskning om ME, äntligen! Här är en artikel/studie som nyss publicerats där man säger att man är nära att kunna diagnosticera ME med hjälp av tarmfloran/magbakterierna som är avvikande. Bådar gott!!

http://www.news.cornell.edu/stories/2016/06/indicator-chronic-fatigue-syndrome-found-gut-bacteria

Önskar dig en fortsatt fin sommar!

Svar: Åh vad roligt att höra att du orkar fixa lite ute. Det är ju så skönt att känna lite energi i kroppen. Det är vi inte bortskämda med.
Åh äntligen lite forskning på ME-fronten. Inte en dag för tidigt.
Ta hand om dig!
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0