Och så var det det här med sömnen...

Jag undrar när jag ska sluta vakna med hjärtklappning och alla muskler på helspänn flera gånger varje natt. Med känslan av att jag är sen eller har glömt något viktigt. Varje gång får jag tänka på att slappna av i en kroppsdel i taget tills lugnet kommer tillbaka i kroppen. Då kan jag somna om igen. Någon som känner igen sig?
 
 
 
 
Karin
2016-01-02 @ 11:15:41

Det gjorde jag med. Drömde intensivt att jag inte kunde hitta något eller någon, att jag var försenad och skyndade mig men fick inte till det och kom inte iväg osv. Allting var helt genomblött varje gång jag vaknade - kläder, sängkläder, håret, allting. Sedan jag började ta B1 i mitten av oktober har det inte hänt en enda gång! Jag sover hur gott som helst och vaknar torr.

Svar: Ja just det ja, det var du som blev hjäkpt av B1. Jag tar också det nu men det verkar inte funka för mig tyvärr. Ska prova ett tag till innan jag ger upp. Skönt att du sover gott nu!
Fröken Duktig

Karin
2016-01-03 @ 01:32:18

Ge inte upp! Jag tar 600 mg per dag nu (2 tabletter, 3 gånger dagligen). Vilken dos har du provat? Jag känner så väl igen mig i allt du skriver. Om vi var exakt likadana är det väl märkligt om det inte skulle fungera för dig också.

Svar: Men vi är inte exakt likadana. Vi är olika och reagerar olika på mediciner och vitaminer tror jag. Även om vi har samma problem kanske vägen ur problemen är olika. Eller vad tror du?
Fröken Duktig

Maria
2016-01-03 @ 11:57:02

Jag känner så väl igen mig! Speciellt att musklerna är på helspänn. Jag får oftast ont i lårmusklerna som krampar ihop under natten. Det går liksom inte att få de musklerna att slappna av och jag får försöka stretcha ut dem vilket gör attans ont. Jag är lärare till yrket precis som du men har inte jobbat på någon skola på ett par år nu. Trots det drömmer jag fortfarande om skolan. Jag är i fel klassrum vid fel tid med fel elever och har fel planering... Så klart vaknar jag med muskelvärk och hjärtklappning.... ;-)
Kram
Maria

Svar: Samma härm skolan släpper inte taget om en verkar det som...Kram
Fröken Duktig

Tankar om utmattning
2016-01-03 @ 12:05:48
URL: http://tankaromutmattning.blogspot.se

Jag vaknar också genomsvettig, med hjärtklappning och spända muskler. Tar en stund att varva ner och kunna somna om. Drömmer en massa konstiga drömmar. Stressar, är rädd, arg, ledsen. Tänker att det är ångesten som kommer ut på nätterna.

Svar: Ja, det kanske är så att det är ångest...
Fröken Duktig

Anna
2016-01-04 @ 12:55:55

Hej!
Har följt din blogg ett tag men ej skrivit tidigare. Jag kraschade i augusti i år och har varit sjukskriven sedan dess för depression, GAD och utmattningssyndrom. Liksom du har jag under flera år haft dessa uppvaknanden. Nu har de gått över sedan ett par månader. Tror att jag har blivit hjälpt i det avseendet framförallt av Mirtazapin (samt sjukskrivningen såklart). Tar det, Cymbalta och även betablockerare, vilket jag även tror hjälper.

Vill tillägga att din blogg ger mig lugn och hopp även om jag ser att du får kämpa länge med ditt tiifrisknande. Jobbar med min självkänsla på samma sätt som du tillsammans med en fantastisk terapeut och brottas med samma förvåning som du över att få höra att andra vuxna människor faktiskt har ansvar för sina egna känslor. Aldrig ens slagit mig in tidigare :).

Tack för att du delar med dig och ta hand om dig!

Svar: Vad roligt att du läser min blogg och att den ger dig hopp. Det känns bra för mig. Vad är betablockerare och hur hjälper det?
Fröken Duktig

Anonym
2016-01-05 @ 17:07:44

Betablockerare är en medicin som sänker hjärtrytmen bl a. Jag tar den för högt blodtryck och hjärtklappningar men vet att många som har sympatikuspåslag vid ångest kan vara hjälpta av det.

Svar: Sympatikuspåslag?
Fröken Duktig

Anna
2016-01-06 @ 12:30:24

Förlåt, jag är arbetsskadad :). Jobbar inom vården. Sympatikuspåslag är kroppens fight-system, dvs fullt stresspåslag med höjd hjärtfrekvens, andfåddhet, spända muskler osv. Många med ångest känner igen detta. Betablockerare sänker hjärtats frekvens och då upplever en del att hela kroppen lugnar ned sig

Svar: :) Lätt att tro att alla sitter på samma kunskaper som man själv gör. Jag har hört uttrycket förr men visste inte vad det innebär. Fightsystemet är ju något vi alla med den här problematiken känner igen.
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0