Det kommer att gå över - En bok om depression

Det kommer att gå över - En överlevnadsguide och tröstebok för dig som är deprimerad, nedstämd eller bara har tappat kontakten med din livsglädje. Av Maggan Hägglund.
 
Jag köpte den här boken för en tid sedan. Redan då var jag på väg ut på andra sidan av min depression men det var ändå fortfarande rätt grått omkring mig. Nu mår jag bättre. Trots det har jag vid flera tillfällen plockat fram boken och läst valda delar igen, för att jag har känt mörkret återkomma. Det verkar vara så det är för mig. Min depression släpper mer och mer, men då och då kommer en svacka då depressionssymptomen blir starkare igen. Då kan man behöva en tröstebok.
 
Boken ger hopp och stöd tycker jag. Den innehåller konkreta råd och tips. Till exempel vad man kan göra för att må så gott som möjligt mitt i allt det gråa. Det finns listor som man kan pricka av för att kolla läget hos sig själv. Till exempel "Gör en lägesbestämning" där man kan få lite hjälp att förstå hur allvarligt det man drabbats av är och "Lilla ledtrådssökarguiden" där man kanske kan få hjälp att hitta orsaken till depressionen. Ett viktigt avsnitt är också "Till dig som står bredvid". Där kan anhöriga och vänner få råd kring hur de kan bemöta den som är deprimerad. Det kan nog behövas ibland för det är nog lätt hänt att man tröttnar på den som är nere. Eller att man inte kan förstå vad som händer med den man bryr sig om. I värsta fall kanske man dras med ner i mörkret och det vore ju ödesdigert. Jag har ju haft turen att ha en make som står stadigt på jorden bredvid mig hela tiden och jag kan ärligt säga att jag nog inte hade haft samma tålamod och styrka om situationen varit den omvända. I alla fall inte innan jag själv varit deprimerad. Nu besitter jag ju en erfarenhet som kanske har rustat mig för en sån situation om det någon gång skulle behövas. Det hoppas jag i alla fall. Boken innehåller också många vackra bilder och citat att känna igen sig i.
 
Om ni inte har läst den här boken så tror jag att många av er skulle må gott av att göra det. Oavsett om depressionen är en följd av utmattningssyndrom eller inte så kan boken vara till stöd för er.
Kram!
 
 
Sanna
2016-01-19 @ 19:47:25
URL: http://lyckostenen.wordpress.com/

Boken är inhandlad och ligger på mitt vardagsrumsbord och väntar på att bli läst. Den ligger där tillsammans med Lär dig leva Mindre stress - Mer närvaro och Mat som läker. Imorgon är en läsardag. Ska bara vila och läsa tänkte jag. Blev mer nyfiken på boken nu när du skrev om den!

Svar: Hoppas att din läs- och vilodag varit bra!
Fröken Duktig

Anna
2016-01-20 @ 10:23:00
URL: http://utbrandvagentillbaka.wordpress.com/

Vilket bra boktips! Ska genast klicka hem den till mig. Tack! ❤️

Kram!

Svar: Ja, gör det! Kram!
Fröken Duktig

Helena
2016-01-20 @ 19:45:31
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Ska genast beställa en :)

Svar: Gör det! :)
Fröken Duktig

Tankar om utmattning
2016-01-21 @ 09:50:40
URL: http://tankaromutmattning.blogspot.se

Den verkar jättebra, ska jag försöka ta och läsa! Har du läst Drunkna inte i dina känslor? av samma författare? Annars kan jag rekommendera den.

Svar: Tack så mycket fför tipset. Den ska jag läsa framöver.
Fröken Duktig

Sharon
2016-01-21 @ 20:32:41
URL: http://leggohouse.blogg.se

Åh den vill jag genast läsa! Tack för superbra tips!

kram

Svar: Det var så lite. Hoppas att du kommer att tycka om den!Kram
Fröken Duktig

Maria
2016-01-21 @ 23:44:58

Den verkar jättebra! Titeln i sig är trösterik. Det låter bra att boken innehåller konkreta tips och råd. Jag känner ofta att i den här sjukdomen vi har är det mesta utdraget, förvirrat, förtvivlat och ytterst okonkret. Jag läser en annan av hennes böcker nu som heter "Drunkna inte i dina känslor". Den är också tydlig och konkret i sitt upplägg och passar mig väldigt bra. Jag är verkligen en som ältar tankar och händelser intill ohälsosamhet och hoppas lite på att kanske få hjälp med en del av det med tips ur boken.
Kram Maria

Svar: Den ska jag läsa också vid något tillfälle. Tack för tipset!
Ja, det är verkligen skönt med något konkret i vår vimsiga värld.
Kram!
Fröken Duktig

Lotta
2016-01-23 @ 00:56:22

Lånade den på bibblan idag. Grät när jag läst färdigt. Kände igen mig i mycket och det var skönt att känna att man inte är ensam, och känna att det är inte mitt fel att det blivit så här. Det finns orsaker till att det blir som det blir. Tack för tipset!

Svar: Det var så lite. Roligt att du kände stöd i boken!
Fröken Duktig

Anonym
2016-01-23 @ 09:35:11

För er som vill ha fler boktips:
Våga vara rädd, en bok om utmattningssyndrom av Emma Holm gren samt Vägar till välmående av Karin Isberg ☺

Svar: Jag har tittat lite i Våga vara rädd men inte läst den. Den verkade bra, men ekonomin var lite skral så jag köpte den inte. Finns den att låna på biblioteket tro?Tack för tipsen!
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0