Att tänka nytt - möjligt eller omöjligt?

Jag har en idé! Har ruvat på den ett tag, men inte vågat tänka den fullt ut förut. Den kanske är löjlig? Orealistisk? Omöjlig? Eller så kan den funka? Den handlar om att byta jobb. Alltså på riktigt. Ge mig in i ett helt nytt arbetsområde. En helt ny bransch. Jag tänker på friskvård. Kan man byta från lärarjobb till arbete inom friskvård. Kan man ha nytta av sin pedagogiska utbildning? Vad behöver man plugga? Hur ser arbetsmarknaden ut?
 
Har googlat lite (jättemycket!!!) och hela tiden återkommit till en kort utbildning som leder till att man blir diplomerad livsstilsrådgivare. Den är bara åtta veckor och det låter ju skönt. Samtidigt ringer det ju varningsklockor när det verkar för enkelt. Finns det någon efterfrågan på livsstilsrådgivare? Man får enligt utbildningens beskrivning kunskaper för att arbeta mot företag eller privatpersoner, med såväl kostrådgivning som träningsupplägg vid till exempel övervikt. Man får kunskaper kring hur man kan arbeta med stresshantering (och där har jag ju tillskansat mig en del egen erfarenhet) vila och sömn. Näringslära, motiverande samtal, ätstörningar och beroendeproblematik. Allt det här är ju sjukt intressant. Litteraturen är sån som jag skulle kunna välja att läsa bara för att jag är intersserad.
 
Så vad tror ni? Finns det någon efterfrågan på en livsstilsrådgivare? Skulle ni kunna tänka er att gå till en sån för att få hjälp att hitta en sundare livsstil? Skulle erat företag (om ni har ett alltså) kunna tänka sig att köpa en sån tjänst till sin personal för att motverka ohälsa på arbetsplatsen?
 
Är det här bara en löjlig, omöjlig och orealistik idé och dröm som jag ska släppa, eller är det något att arbeta mot? Hur vet man innan om det kommer att finnas ett kundunderlag? Hjälp!!!
 
Sen funderar jag ju rent praktiskt. När jag blir sjukskriven på lite mindre tid. Säg att jag blir arbetsför på halvtid. Kan man plugga på halvtid då och vara sjukskriven på halvtid? Just den här utbildningen är inte studiemedelsberättigad, så frågan är vad som gäller och hur man kan göra för att få det att funka ekonomiskt. Man har ju inte direkt blivit rik på två års sjukskrivning...
 
Jag skulle verkligen uppskatta lite feedback på min idé. Tänker att detta kanske kan vara en väg ut ur sjukskrivningen och det gör mig optimistisk! Kram på er!
Depptankar
2015-03-27 @ 18:18:39
URL: http://depptankar.se

Behovet av livsstils rådgivare tror jag absolut finns!
Det svåra är nog att få myndigheter att inse det bara.
Men vill man något tillräckligt mycket så fixar man nog det.
Jag själv hade uppskattat chansen att få gå till en livsstilsrådgivare innan jag gjorde min GBP operation som ett exempel.
Är själv inne på att byta yrkesinriktning så har full förståelse för alla tänk om och fungerar det verkligen.
Men om man inte testar så vet man ju inte om det fungerar eller inte.
Jag har "Fortes fortuna adiuvat" in tatuerat på armen och det är grovt översatt "lyckan står den djärve bi" men ändå så tvekar jag på omställningar.
Lycka till med funderandet!

Svar: Tack! Jag ska fundera vidare och rådfråga såna som kan lite om sånt här. Nåt nytt måste det bli i alla fall.
Fröken Duktig

Anonym
2015-03-27 @ 20:09:04
URL: http://www.attlagasigsjalv.blogg.se

Hmm ja du.. 8 veckors utbildning, är det för att du kan tillgodogöra dig från din lärarutbildning?
Jag tänker att det redan finns så många olika yrkestitlar som påminner om det; hälsocoach, PT, beteendevetare, socionom för att nämna några exempel. Jag har aldrig hört talas om livssrilsrådgivare, så personligen skulle jag vända mig till någon av de jag nämde framför livstilssrådgivare. Men det kanske bara är jag som missat det yrket.

Är studierna på heltid 8v eller hur kan man lägga upp det? Gå till en studievägledare å rådfråga vet jag!

Jag tycker att det är positivt att du börjat tänka om å kanske hittat något nytt yrke! :-) det kan ge dig energi å motivation som bidrar till ditt tillfrisknande :-) men va försiktig så du inte tar på dig förmycket å får bakslag.

Är det eget företag du tänker när du är klar eller vart skulle du jobba? Att starta eget är tufft i början för att få upp en kundkrets..

Ja många frågor å bitar att tänka på. Ta reda på så mycket du kan innan du bestämmer dig :-)

Svar: Hej! Nä, det är en åtta veckors utbildning på distans, som man kan hålla på med upp till tolv månader, så man kan ju ta det i egen takt. Jag har bokat en tid hos en studie- och yrkesvägledare i kommunen. Tack för tipset! Ja, jag ska vara så himla försiktig. Är livrädd för att bli så där riktigt sjuk som jag var i början igen. Det var hemskt! Tack för responsen! Kram!
Fröken Duktig

Selma
2015-03-28 @ 08:46:06
URL: http://www.detfixarsigkanske.blogg.se

Tycker det låter spännande. Är själv lärare och har börjat fundera på hälsa. I vår kommun finns det hälsostrateger osv. Kanske finns det i din kommun också?

Svar: Tack för responsen. Jag vet inte om hälsostrateger finns i kommunen. Jag ska kolla upp det och se vad det innebär. Kram!
Fröken Duktig

Anonym
2015-04-05 @ 23:25:47

åh jag skulle definitivt vilja gå till en sån! jag är 19 och har bränt ut mig pga stress och krav på jobb och att flytta hemifrån och "lyckas". så att gå till en livsstilsrådgivare med inriktning på stress, sundare livsstil skulle vara guld för mig.

Svar: Bara 19 år... Vad många det är som blir sjuka så tidigt i livet. Det är väldigt höga krav på ungdomar och visst vore det bra om unga fick lära sig en hälsosam livsstil innan ni har vant er vid den stressiga, prestationsinriktade livsstilen. Den är inte bra för någon. Hoppas att du får möjlighet att träffa någon som kan hjälpa dig på vägen. Kram!
Fröken Duktig

Johanna
2015-04-23 @ 21:48:05
URL: http://www.abergskostochhalsa.se

Hej!

Jag är just nu föräldraledig från mitt lärarjobb och har läst exakt den utbildningen. I januari blev jag livsstilsrådgivare och har nu startat mitt eget företag. Behovet finns absolut men tyvärr är det så att många är intresserade men inte många vill betala pengar för det. Hur som helst är det en jättebra utbildning och om du vill får du jättegärna höra av dig så kan jag berätta mer. Mvh Johanna

Svar: Det verkar så himla spännande. Har kollat in din hemsida och jag skulle mer än gärna anlita en livstilsrådgivare. Den hemsida är lockande. Jag ska länka till den i något inlägg framöver. Håller du till hemma eller har du en mottagning? Hur många kunder har du varje vecka ungefär? Tror du på idén att kombinera det med massage? Håller koll på din blogg, Ha det så bra!
Fröken Duktig

Johanna
2015-04-24 @ 13:53:13
URL: http://www.abergskstochhalsa.se

Kan du inte skicka ditt telefonnummer via kontaktformuläret på min sida? Då kan jag berätta mer! Mvh Johanna

Frida
2016-12-27 @ 10:18:18

Ser att det är ett gammalt inlägg... men är lite nyfiken, har du gått utbildningen? Har du fått reda på med hur man gå tillväga i din situation? Jag är i liknande situation som du....

Svar: Nää, det blev inte så. Har inte lyckats komma igång med någonting än tyvärr...
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0