Bokläsarväder

Söndag och spöregn. Bokläsarväder. Barnen spelar TV-spel och maken är i garaget. Jag har plockat undan lite så att det känns bra att slå sig ner i soffan. Just nu läser jag "Jag heter inte Miriam", av Majgull Axelsson. Den handlar om en flickas fruktansvärda tid i koncentrationslägren Auschwitz och Ravensbruck och hur hon hela sitt liv tvingas dölja sin romska identitet för att överleva och bli accepterad i Sverige.
 
Tyvärr läser jag ju lite som en kratta nuförtiden. Läser om och tappar bort mig. Somnar ifrån och så. Men jag tragglar ändå på, för det går lite bättre och bättre ju längre tiden går. Och det är skönt att fokusera på en berättelse så att man slipper tänka på hur man själv mår. Maken tycker att jag borde hitta ett intresse så att jag får göra något jag gillar med en viss regelbundenhet men jag har svårt att komma på nåt jag orkar och vill. Sen kom jag på att jag kanske borde vara med i en bokcirkel. Jag ska fundera på det. Det kanske kan vara något för mig.
Lotta
2015-07-26 @ 21:40:15

Man får fundera lite på vad man orkar med och vill i vår situation. Om man bestämmer sig för nåt och sen inte orkar, då blir det jobbigt för mig. Jag orkar inte med gruppaktiviteter just nu. Jag har tänkt börja måla igen, gjorde det för 10 år sen men sen tog det stopp. Har även beställt målarböcker för vuxna som jag tänkte testa, det är mönster bara ..tror jag :) Påta i trädgården är också bra. Inget som stressar, det går inte. Man måste hitta det som passar en själv.

Hoppas du mår lite bättre! Kram!

Svar: Jag bestämmer mig ganska ofta för att göra saker på förmiddagen då jag har energi och så liksom glömmer jag att jag nog inte kommer orka när det väl är dags. Energin tar ju nästan alltid slut framåt eftermiddagen och det är ju tyvärr då det mesta händer. Åtminstone när det kommer till umgänge och skjuts till träningar och så. Jag önskar att jag hade nåt intresse som typ måla. Det verkar rogivande, men jag är så satans oestetiskt lagd. :) Kram!
Fröken Duktig

Lotta
2015-07-26 @ 21:44:44

Kom på en grej som jag skulle vilja göra men inte orkar: Sjunga i kör! Tror det är bra för själen, men det får vänta..

Svar: Sjunga i kör är ju kul. Det har jag gjort förr, men nu är jag så ljudkänslig så det får nog vänta ett tag. Fast man blir glad av att sjunga.
Fröken Duktig

Anonym
2015-07-31 @ 00:02:04

Läser gärna. Älskar böcker. Men som du skriver läser som en kratta. Tex Ska familjen beställa pizza tittar jag på lappen en stund sen frågar jag vilken brukar jag ta. Ok ta den. Menyerna snurrar i huvudet på mig. Lätta romantiska positiva noveller går bättre.
Du skriver att du jobbat undan lite för att kunna koppla av. Så gör jag med, men din make, har han jobbat undan för att gå ut i garaget? Min går ut i garaget och kopplar av fast allt är ogjort. Klarar inte av pressen att hänga upp mig på bestämd tid att göra något. Får bli helt spontant och kravlöst i så fall. Ingen som inte haft utmattningssyndrom förstår hur vi har det. Hur har det gått på psyk mötet idag? Läser din blogg och känner igen mig så väl

Svar: Känner igen det där med pizzan. Hände mig senast i helgen. :)Jag har märkt att det funkar bättre om jag läser böcker där man redan "känner" karaktärerna. Annars tar det halva boken innan man kan hålla isär folk...
Jag tycker nog att min man gör så gott han kan. Nu har han haft semester och han har fixat massor av saker. Igår började han jobba igen och då är han ju inte hemma så mycket. Men han smiter inte, tack och lov. Kram!
Fröken Duktig

Lovisa Palmqvist
2015-08-01 @ 13:12:07
URL: http://ottiliaviola.blogspot.se

Hej!
Precis som du så lider jag av utmattningssyndrom och depression, den enda skillnaden är att jag inte ens har fyllt arton år. Jag har startat en blogg där jag skriver om livet som en djupt deprimerad 17-åring, och där försöker jag hjälpa de som mår dåligt, samt motverka att andra ska behöva gå samma öde till mötes. Skulle vara jätte-kul om du ville titta in. Kram

Svar: Hej! Men det är ju bedrövligt att man ska behöva bli så sjuk i så ung ålder. Hoppas att du snart får må bättre. Får du hjälp? Rätt hjälp? Jag ska titta in på din sida. Stor kram till dig!
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0