Utmattningssyndrom och depression - att ta sig tillbaka

 Var kommer den här känslan av hopplöshet som drabbar mig med jämna (och ojämna) mellanrum ifrån? Tröttheten? Tyngden över bröstet? Och när det vänder. Var kommer kommer känslan av att vara på väg upp igen? Huvudet över vattenytan igen. Lättnaden som infinner sig när tyngden över bröstet lättar en aning.
 
Om du som jag drabbats av utmattningssyndrom och depression kanske du behöver höra hur det kan kännas den första tiden. Läs gärna mina tidiga inlägg om insjuknandet och tiden därefter. De finns under kategorier och "Insjuknandet och tiden därefter".
 
Jag har varit nere i en svacka och mina senaste inlägg har varit ganska mörka. Då skrev en av mina kloka läsare att jag borde gå tillbaka i min blogg och läsa mina egna råd för att må bättre. När man mår dåligt fastnar man gärna i  negativt tänkande och orkar inte titta upp på de kunskaper man faktiskt har. Jag har ju lärt mig massor om mig själv, hur jag fungerar, sedan jag blev sjuk. Jag måste bara bli bättre på att använda den kunskapen. Läs mina råd du med. De kanske kan hjälpa dig. Kolla under kategorier och "Konkreta råd/tips".
Ta hand om dig!
 
 
 
Anonym
2015-02-26 @ 22:16:22
URL: http://www.attlagasigsjalv.blogg.se

Hoppas det vänder för dig snart <3

Svar: Tack för stödet. Det betyder mycket!
Fröken Duktig

Kamilla
2015-02-28 @ 12:33:31
URL: http://kamillaskamera.blogspot.se/

Visst är det ett gissel med denna sjukdom ena dagen energi till tusen och andra helt utslagen med ångerst långt upp över öronen.

Tur att våren kikar fram runt hörnet.
Krya på dig.

Kram Kamilla

Svar: Ja, man vet aldrig hur nästa dag eller ens nästa stund ska bli. Det är verkligen jopbbigt. Tack så mycket och kram på dig!
Fröken Duktig

Ellinor
2015-03-30 @ 19:17:43

Hej!
Har fått diagnosen begynnade utmattningssyndrom.
Vill inte släppa jobbet helt så jag har varit halvtidssjukskriven två månader. När jag hittade din blogg tänkte jag yes den ska jag läsa men jag orkar inte....just idag. Återkommer...kanske borde göra en ny blogg...Jag är fröken men inte fröken duktig...

Svar: Hej!Kanske är det så att om man klarar att hålla kvar jobbet litegrann, kan det vara bra, om man har ambitionen att komma tillbaka. Det är svårt att förmå sig att bara gå över tröskeln till skolan när man har varit borta länge. MEN, det kan ju också vara så att du behöver vila helt för att må bättre. Så var det för mig. Jag klarade helt enkelt inte att jobba. Jag klarade ibland inte ens att kliva upp... Förstår att läsning är jobbigt för dig. I början av min sjukdomstid kunde jag inte läsa alls. Nu har det blivit min avkoppling. Lycka till med tillfrisknandet!
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0