En god jul!

Det är dagen innan julafton. Jag vaknar med huvudvärk och mensvärk from hell. Jag som har så mycket att fixa idag. Attans. Äter frukost och vilar. Det hjälper inte. Tar en ipren och vilar medan värken sakta klingar av. Skönt. Ringer runt till några av de viktigaste och önskar God Jul medan jag dricker kaffe. Städar lite och vilar lite till. Nu känns det bättre. Ungarna går ut och jag slår in de sista julklapparna. Sen vilar jag lite till. Det går över förväntan och jag sätter igång i köket. Maken kommer hem. Han försvinner ut och tänder röken. Det ska rökas kött till julafton. Köket förvandlas till ett inferno med sillinläggningar, grötkok, efterrätt och just ja, vi måste ju äta middag idag också. Lagar enchiladas. Så lite i julväg som möjligt så här innan julafton så att man ska längta efter julmaten så mycket som möjligt.
 
Äntligen är allt klart. Jag är alldeles yr i huvudet men mår ändå hyfsat. Det blir en skön uppesittarkväll med bingolotto och en massa gott att äta. Jag är ångestfri hela kvällen.
 
Julafton blir en bra dag. En promenad efter frukost för att få vara ensam en stund känns bra medan resten av familjen åker skridskor på sjön. Sen grillar vi korv med maken syskon och alla barn. Jag smiter in före de andra och lägger mig en stund. Det är tyst och skönt. Julaftonskvällen blir en lugn och trevlig tillställning hos svärföräldrarna. Massor av god mat, tomte och julklappar, precis som det ska vara. Vid nio är vi hemma igen och jag hoppar i mysbyxorna och det är så skönt att komma hem. Älskar hemma! Maken installerar de tekniska julklapparna som barnen fått och jag ligger och vilar medan. Vi kollar en stund på tv och lägger oss sedan. Å det är så skönt i sängen. Jag är ångestfri hela kvällen.
 
På juldagen sover jag riktigt länge och sedan tar jag och maken en lång promenad. Sen vilar vi i soffan med bok och kaffe medan ungarna åker mer skridskor. Jag känner att halsen håller på att snörpas åt lite och tar det därför riktigt lugnt hela dagen. På kvällen får jag lite andnöd och hjärtat hoppar runt lite som det vill i bröstet men inte mer än att jag är ok. Jag masserar några triggerpunkter, andas djupa andetag i soffan. Efter ett tag släpper ångesten och jag kan koncentrera mig på filmen igen. Skönt. Lindrig ångest som jag kunde häva själv. Bra! Somnar gott och tänker att julen har varit godare än på flera år.
 
Anonym
2015-12-26 @ 10:14:16

Vilken fin julhelg du/ni verkar ha haft. Du skriver om triggerpunkter du masserar för att få bort ångesten, vilka är det? Vore ju skönt att slippa sobril..
Hoppas du får fortsätta må så bra som du nu i julhelgen gjort fröken duktig😄 Kram Jenny

Svar: Jag fick ett tips av en läsare här på bloggen. Det finns något som kallas tapping. Sök på tapping på youtube så finns det instruktionsfilmer på hur man gör. Jag brukar massera punkterna och så brukar jag gå runt flera varv och om ångesten inte är så stark så kan det hjälpa. Lycka till!
Fröken Duktig

Lotta
2015-12-26 @ 11:33:30

Låter som vi haft ungefär samma jul. Julafton gick bättre än jag trodde, men sen sov jag till halv 11!! på juldagen, så jag var nog tröttare än jag trodde. Men det gick bra som sagt och jag kände mig jättenöjd på julaftonskväll att jag orkat ha besök mer eller mindre hela dagen. God fortsättning både på julen och tillfrisknandet till oss båda! :)

Svar: Detsamma till dig!
Fröken Duktig

Annukka
2015-12-26 @ 14:47:59
URL: http://timeoftiger.se/

God fortsättning!

Svar: Detsamma till dig!
Fröken Duktig

Maria Andersson
2015-12-27 @ 19:40:13

Vad bra det låter att du har haft en skön julhelg med glädje, god mat och julhärlighet. Det måste kännas riktigt skönt att kunna styra över delar av ångesten. Det ger ju kraft och en känsla av kontroll. Jag saknar jättemycket att inte kunna lita på mig själv och min kropp. Det är som om den gör precis som den själv vill, när jag inte vill.... Men men det är väl så att kroppen och huvudet mitt inte litar på mig än. Jag har ju missbrukat mig själv ganska länge så det är ett pris jag får betala ett tag nu...
Jag har också haft en lugn och trevlig julhelg med mycket att vara tacksam över. God fortsättning på julen!
Kram
Maria

Svar: Ja, det funkar att styra om ångesten är lindrig så det är ju ett steg på väg. Det är verkligen en förlust att inte kunna lita på kroppen och huvudet. Det blir så för mig också då och så. Problemet är ju att man aldrig vet när man ska kunna styra sig och när det inte ska funka...
Roligt att höra att också du haft det så bra det nu går. God fortsättning!
Kram
Fröken Duktig

Anna
2015-12-28 @ 11:42:03
URL: http://utbrandvagentillbaka.wordpress.com/

Vilken härlig jul ni fick! Skönt att du hann med den viktiga vilan-återhämtningen med jämna mellanrum. Önskar dig en god fortsättning!
Kram❤️

Svar: Ja, det är jag mycket tacksam för. God fortsättning till dig med!Kram
Fröken Duktig

Helena
2015-12-29 @ 16:16:09
URL: http://livetuppochnerblog.wordpress.com

Så skönt att du fick en fin och härlig jul utan större bekymmer :). God fortsättning

Svar: Tack detsamma!
Fröken Duktig




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0