Packning och antidepressiva

Jag packar. För första gången på flera år ska maken och jag åka bort över helgen, utan barn. Och för första gången på mycket länge ser jag fram emot något. Det känns så skönt!

En trip till den stora huvudstaden ska det bli. Det blir alldeles lagom. Äta och dricka gott och flanera lite på stan. Käka god frukost på fint hotell. Inte laga mat eller tvätta eller tjata på någon om något. Bara vara, bara vi. Så, jag packar således. Vad ska man ha med sig? Hmm, jag har vuxit ur de flesta plagg i garderoben. Det är lätt hänt att man gör det när den fysiska aktiviteten är låg och man blir trött för minsta lilla. Medicinerna blir pricken över i. speciellt Mirtazapin är en riktig överviktsbov. Psykoterapeuten sa att jag kunde vara glad som bara gått upp sju kilo. Många går upp 30... Jaha, jag får väl försöka vara tacksam för det då...

Pausar länge med kaffe och chiapudding gjord på kvarg, yoghurt, chiafrön och hallon. Har hört att chiafröna ska kunna få magen att funka så jag kör på det nu. Kanske man kan slippa de där inolaxolgummikulorna snart. Dom är som såna där små kulor som finns på en konstgräsplan. Känns äckligt men det funkar hyfsat i alla fall. Men man verkar bli van vid dem för man får ta mer och mer ju längre tid man tar dom. Det kan ju inte vara bra, eller?

Den här veckan har jag känt mig lite lättare i sinnet. Jag överraskade mig själv med att skoja en gång till och med. Utan att göra till mig. Det var inte igår. Sonen såg mäkta förvånad ut vill jag lova. Kanske biter den här medicinen, Venlafaxin, på depressionen. Jag har ätit den i fyra veckor nu och effekten borde börja komma. Tyvärr sa psykoterapeuten att antidepp hjälper mot depression orsakad av utmattningssyndrom, men inte lika effektivt som vid en "vanlig" depression. Men som sagt, lite lättare i bröstet känns det, så jag hoppas att det ska ta skruv.

Nu blir det vila och ladda så att helgen blir trevlig. I morgon åker vi.

Kram på er!

 

 

 

 

Anonym
2015-08-27 @ 21:07:59

Härligt

Svar: Ja det hoppas jag att det blir. Kram
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0