Att vistas i naturen

 Jag bor utmärkt för att kunna vara i naturen. Såna här fina skogsstigar finns det gott om. Det är bara att välja och vraka. Idag fick jag sovmorgon och det kändes lite bättre än igår när jag vaknade, så då blev det en promenad i det här vackra skogsområdet. Igår, när jag mådde lite sämre, gick jag bara ut på altanen. Från den ser jag skog och mark. En glittrande tjärn där vi har båt och brygga om somrarna utgör blickfånget.
 
Det finns ju några råd som man får av precis alla sakkunniga när man är sjuk i utmattningssyndrom och depression eller lider av ångest.
 
  • Att vistas ute i naturen och få frisk luft varje dag
  • Att motionera efter dagsform
  • Att tillåta sig att vila
  • Att göra avslappningsövningar eller mindfulness
 
De här råden har jag alla förutsättningar att följa eftersom jag har naturen inpå knuten och det är jag väldigt tacksam för. Skogspromenader slår två flugor i en smäll. Sen så är jag också böjd att tro att vila och avslappning funkar bättre på landet. Eller så är det för att jag gillar landet och njuter av tystnaden när jag kommer hem varje dag. Ingen trafik som dundrar förbi. Gott om utrymme för barnen att leka ute. Inte en massa folk överallt. Man väljer när man vill träffa andra. Det gillar jag. Nackdelen skulle kunna vara att det finns oändligt med jobb när man har ett stort hus och en stor trädgård att sköta om. Men det kan ju vara terapi det också. I alla fall trädgården. Ha en skön helg alla "tröttisar"!
Lotta
2015-04-30 @ 22:38:54

Jag har också haft en dålig och en bättre dag nu. Har varit lite mycket senaste veckan och igår kom notan för det, med huvudvärk, trötthet och tårar. Idag känns det lite bättre och jag har gjort precis ingenting. Man får hänga med när det går upp och ner. Bor också som du, nästan mitt i skogen, tystnad är en bra medicin. Kram.

Svar: Ja, det är jobbigt när man råkar leva över sina tillgångar. Då får man genast betala för det. Usch! Bra att du gör ingenting ibland. Det är det du behöver. Kram
Fröken Duktig

Lotta
2015-05-05 @ 08:31:14
URL: http://baralitetrott.blogspot.se

Så glad att jag hittar andra som gör samma resa. Även jag har förmånen att bo med skogen runt hörnet.

Svar: Ja, vi är många. På gott och ont. Så tråkigt att så många mår dåligt, men ändå så skönt att prata med andra likasinnade. Och ja, naturen är helande. Jag har precis varit ute på en lång promenad. Det var härligt trots regn i luften. På med regnstället bara. Kram på dig!
Fröken Duktig

Lena Last
2015-05-21 @ 20:36:28
URL: http://lenalast.blogg.se

Hej "Fröken duktig"!

Jag har också utmattningssyndrom och undrar lite över hur länge du har varit sjuk?
Du kanske har skrivit det i något inlägg men hittade din blogg igår så har inte hunnit läsa så mycket än.

Va underbart att bo så inpå naturen!
Bor hyfsat nära men måste ändå ta mig dit för att få skog (2,5 km) och det orkar man tyvärr inte alla gånger.

Ha det gott!
Lena

Svar: Hej!Vad bra att du hittat till min blogg. Hoppas att du kan känna lite stöd i att vi är fler. Jag får så många kommentarer från andra i samma sits som vi och det är såklart trist att vi är många som är sjuka. Men skönt ändå att veta att man inte är ensam i eländet.

Jag har variit sjuk i ungefär två år nu. Så jag har kommit en bit på väg. Läs gärna mer på bloggen. Om du vill förstås.

Ja, naturen är för det mesta läkande. Försök att ta dig ut åtminstone ibland. Men känn ingen press, då blir det bara värre. Under det första året av min sjukdom tyckte jag naturen mest var grå. Jag minns till och med att jag tänkte att det vore bättre om solen inte sken, för då måste man ju ut när det enda man vill är att dra täcket över huvudet. Så var sak har väl sin tid antar jag. Ta hand om dig. Kram!
Fröken Duktig

Lena Last
2015-05-22 @ 16:25:25
URL: http://lenalast.blogg.se

Okej, ungefär som jag då. Jag har varit sjukskriven i drygt 1,5 år. Ska börja arbetsträna här snart, vilket jag ser fram emot!

Jag håller med dig. En mulen dag och där jag inte behövde gå ut kändes bäst. Men det är inte alls det bästa för en. Jag uppskattar nu naturen väldigt mycket men det svåra är att faktiskt göra det! Pushar mig dock lite mer och mer till att gå ut och att ta mig till skogen.

Har precis börjat blogga själv om (bla.) utmattning. Så ville hitta fler som var i samma sits, där man kan dela med sig av erfarenheter osv.
Så vi hörs säkert fler gånger! =)

Kram!

Svar: Lycka till på din arbetsträning. Jag har läst lite på din blogg och ska fortsätta att göra det. Kram!
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0