Att äta som tröst

Jaha, då var det det här med vikten då. Hur fan gör man för att äta lagom? Hur gör man för att slippa kämpa med vikten och hjärnspökena? Hur undviker man att trycka i sig godsaker när suget sätter in? Mina tidigare strategier har varit att vara stenhård mot mig själv. Inga godsaker, punkt! Möjligen något litet på helgen och då kompenserades det med tuff träning. En bulle genererade x antal kilometers löpning. En godisskål (liten) måste föregås av ett rejält intervallpass. Och så vidare... När suget satte in på den tiden aktiverade jag mig för att slippa tänka på mat. Oftast hade jag så mycket att göra att jag inte hann tänka på mat och godsaker. Men så kom väggen. Till en början gick jag ner i vikt eftersom jag mådde så dåligt att jag inte kunde äta alls. Men när antidepressiva mediciner började verka började jag äta normalt igen. Men nu funkade ingen av mina strategier längre. Jag var så utmattad och deprimerad att jag inte orkade ta mig för nästan något alls. Träning var inte att tänka på. Att kompensera ätande med hård träning funkade alltså inte längre. Att vara stenhård funkade inte heller. Jag var helt omotiverad att hamnade i en dålig trend då jag inte hade lust att äta, fick lågt blodsocker och åt vad som helt för att råda bot på det. Att aktivera mig när tankar på mat kom gick inte heller. Jag orkade helt enkelt inte utan måste vila. Lätt hänt då att man äter för att man har tråkigt och för att trösta sig själv i eländet. Lite där är jag tyvärr kvar fortfarande. Orkar inte kompensera med träning och aktivitet. Kroppen behöver vila. Orkar inte vara ståndaktig. Vill fördriva långa dagar med något att äta. Jag vet att mat och motion är viktiga för att komma vidare för mig och jag försöker. Men kommer inte riktigt fram. Så hur ska jag göra? Någon som vet? Såg en bok som hette "Mindful Eating". Någon som har testat?
Anonym
2014-10-28 @ 20:01:17
URL: http://attlagasigsjalv.blogg.se

godsaker kan vara nyttiga. Jag tipsar dig att läsa en mycket inspirerande blogg som handlar om just balans mellan kost, träning å hälsa. ptbyemma.se
Inget är så hälsosamt att man alltid kan äta det å inget är så ohälsosamt att man aldrig kan äta det :-)

Svar: Åh, du har så rätt. Man kan äta allt men inte alltid och inte hur mycket som helst. Svårt att kontrollera mängd och tillfällen bara. Tack för tipset om bloggen. Ska kolla den genast!
Fröken Duktig

Anonym
2018-03-07 @ 16:26:58

Tror ibland kroppen vet vad den vill ha därav sug efter nåt salt tex
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0