Tecken på tillfrisknande

Någonting har hänt de senaste veckorna. Jag tappar inte längre stora sjok med hår i duschen. Bara några få strån ryker med schampot. Naglarna är mer hållbara än på flera år. Dessutom orkar jag igenom hela ICA, utan tendenser till panikångest eller akut trötthet som tvingar mig att hitta någonstans att sitta eller ligga. Jag orkar lyfta lite vikter i hemmagymmet också. Det här är något nytt ska ni veta. Länge leve antidepressiva mediciner (och tid för vila, återhämtning och sömn).

Den lyckliga pessimisten

 
Den här boken är en bra motpol till alla självhjälpsböcker som ska stärka självkänslan hos oss. En förklaring  till  varför det kan vara bättre att förutse negativa  händelser än att bli bra på att tänka positivt i alla lägen.  Varför det kan vara skönt att inte ha för höga förväntningar dagarna i ända. Varför det faktiskt funkar att inte tro  att man är så himla bra hela tiden. Jag är och har alltid varit en pessimist även om jag själv alltid har velat kalla mig  realist. Läs du med. Vad tycker du? Vad funkar bäst tycker du?  Leva i nuet som optimist eller att vara en lycklig pessimist? 

God Jul!

Dan före dan... Försöker hitta lugnet. Maten är klar, julklapparna är inslagna och huset är städat. Barnen och pappan är på hockeyträning och jag njuter av den plötsliga tystanden i huset. Innan jag blev sjuk hade jag inte vett att uppskatta tystnad, men nu är den min bästa vän. Har dukat fram godsaker tills familjen kommer hem. Ljus är tända och jag sitter uppkrupen i fåtöljen med en kopp kaffe. Så himla skönt. Känner mig ganska pigg trots att jag har haft mycket på programmet de senaste dagarna. Jag till och med varvade promenaden med lite jogging tidigare idag. Nu ska jag försöka använda mig av alla verktyg jag har för att det här ska bli en bra jul. För att jag ska orka allt ljud och alla människor. Det enda jag önskar mig i julklapp i år är att jag ska få ha en bra jul med min familj. Att jag ska orka igenom och samtidigt uppskatta helgen och mina nära och kära. Och att jag ska minnas den här julen efteråt. Fjolårets jul är helt raderad ur mitt minne känns det som och så ska det inte bli i år. Hoppas att ni alla får en riktigt god jul ni också. Det är ni värda! Kram

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0