Mindfulness och avslappning

Att slappna av låter ju som ett självklart sätt att bli fri från stressrelaterade besvär. Mindfulness däremot vete katten. Det låter flummigt. Något som folk med oceaner av tid sysslar med. Rökelser och konstiga kläder. När både stresshanteringskursen och psykologen började babbla om mindfulness stängde jag till en början av. Sånt trams är inget för mig, tänkte jag. Men vet ni vad. Det fungerar! Det är oerhört avstressande att vara i nuet och inte tänka på vad som hände förut eller vad som ska ska hända sen. Att lägga mig ner i sköna kläder och bara vara en stund varje dag har blivit något jag inte längre vill vara utan. Jag stänger dörren om mig och låter omgivningen förstå att jag vill vara ifred och de accepterar det. Jag varvar kroppsskanning och mindfulnessövningar. Kroppsskanning fokuserar som namnet avslöjar på hur kroppen känns just nu. Kroppsdel för kroppsdel får uppmärksamhet och det är otroligt avkopplande. Mindfulness kan utföras på många olika sätt men jag brukar välja liggande meditation. Men att sitta går lika bra. Prova du också! Det kanske fungerar lika bra för dig som för mig.
 
Appar som jag använder som stöd:
 
Mindfulness - lugn och lycklig
Mindfulness Appen
Mindfulness Appen II
Storytel (Här finns massor av bra böcker att välja bland. Jag rekommenderar "Mer mindfulness i vardagen" av Ola Schenström.
 
Caroline
2014-08-12 @ 10:56:04
URL: http://carolinesreflektioner.blogspot.se/

Jag är nog också en sådan som tyckt att det låtit flummigt med mindfullness. Har inte testat på, men ska kanske göra det efter dessa appar du tipsaade om :)

Svar: Ja, gör det. Ge det några chanser. Att kunna fokusera på här och nu är en viktig kunskap för att minska stressymptom. Ofta stressar man ju upp sig över saker som ska hända, saker man måste hålla i minnet, saker man är rädd ska hända eller saker som har hänt som inte blev som man ville. Det kan man ju undvika genom att vara i nuet. Lycka till!
Fröken Duktig

Fii
2014-08-16 @ 18:32:12
URL: http://fii.blogg.se

En bild säger mer än 1000 ord och det stämmer verkligen med den bilden du lade upp...

En dag i taget, hoppas du kan finna inre ro,
vi är många som kämpar i det tysta och mörka!

mvh/fii

Svar: Tack snälla du. Kämpa på du också. För jag antar att du är i en liknande sits.
Fröken Duktig

fii
2014-08-20 @ 12:07:52
URL: http://fii.blogg.se

Tack så mycket... ja jag är ju det men idagens läge har jag kommit långt på vägen.. som sagt en dag i taget! :)

Jenny Revhaug
2015-10-16 @ 13:46:28

Tack för app-tips. Mindfulness funkar otroligt bra för mig oxå, kan rekommendera appen Mindfulness.se . Otroligt skön och lugn röst, naturligt och inte som om någon läser upp från ett manuskript. Jag har använt den så mycket att jag behöver lite variation :)

Svar: Ja, rösten är ju avgörande faktiskt. Ska testa mindfulness.se också. :)
Fröken Duktig
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frkenduktig.blogg.se

Fröken Duktig - Vägen tillbaka från utmattningssyndrom och depression

RSS 2.0